Bioniks

Turkish Review – Bioniks’ten Protez Kol Hediyesi​

3D yazıcılar ile hayat güzelleştirme görevini Pakistan’da yerine getiren Bioniks, bu sefer bir çocuğa yaptığı Iron-Man protez kol ile gündeme geldi.

“Dünyaya bir yardım eli uzatmak” mottosuyla yola çıkan Bioniks şirketi, doğuştan sağ eli olmayan bir çocuğun babasının onlarla iletişime geçmesi sonucu yaptıkları ilk protez kolun tanıtımını sitesinde yayınladı.

5 yaşındaki Mir Bayyan’ın babası, çocukları doğduktan itibaren bu tarz şeyleri araştırdığını, 3D printerlardan haberdar olduğunu ancak Pakistan’da böyle bir imkana sahip olmadıkları için çaresiz olduğunu söylemiş. Baba, Bioniks’i gördüğü anda iletişime geçmiş ve Mir için beraber çalışmaya başlamışlar. Bioniks’in ilk yaptığı protez çok da başarılı olmamış ama geçici olarak çocuğa verilmiş sonradan ise daha iyisiyle güncellemiş

Bioniks şirketi, sitesinden de inceleyebileceğiniz üzere; tarzını ve rengini çocukların seçebileceği protez uzuvlar üretmek istiyor. “Biz gerçekten farklı bir şey yapmak ve bu dünyayı daha mutlu hale getirmek istiyoruz” diyen Diaz, umarız Mir gibi daha birçok çocuğun yüzünü güldürmeyi başarır.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin